MİNECRAFTTURK.NET GÜNCELLENDİ HOŞ GELDİN!

Minecrafttürk'e kaydolarak, topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

MUZİPLİK TAMAMLANDI!
batihost minecraft server kirala
  • MinecraftTURK.NET Discord Sunucusu

    Discord sunucumuza katılın ve MinecraftTR ve Minecraft hakkında tüm güncel Haber ve Gelişmeleri öğrenin güncel kalın.

    Buraya tıklayarak aramıza katıl.

MinecraftTURK.net Reklam Alanı

OmerTurkes

Heliosnw.batihost.net / Çok Yakında Sizlerle...
Konu Sahibi
Katılım
24 Ekim 2019
Mesajlar
71
Merhaba Minecraft-Türk üyeleri sizlere minecraft sunucularının ortak sorunu olan tps yükseltmeyi anlatıcam.

Tps nedir :
Sunucunuz da ki lag oranı olarak adlandırabilir aslında. Yada şöyle diyelim. Saniye başına tik sayısı , en fazla 20 olabilir bu sayı. 20-19 arası olursa sizlere kaliteli bir oyun sunar. En kötü şartlar altında 17 ye kadar aşırı bir sorun çıkmaz. Sonrası ise lag ile sonuçlanır.

TPS neden düşer ? : Sunucunuz da o anda yapılan işlemler , world edit ile işlemler yapmanız , bozuk eklentiler , gereksiz skriptler , crash report lar , gereksiz dünyalar hepsi TPS düşmesine neden olabilir.

Tps Nasıl yükseltilir : Tps yükseltmenin birçok yolu vardır bu yolları size anlatıcağım ve kaliteli bir sunucu yapmanıza yardımcı olacağım.


Tps yükseltme yolları: Gelelim nasıl tps yükselteceginize aşagıda verecegim adımları uygulayarak tps yi yükseltecekbileceksiniz

1-) Dünyalar : Sunucunuzdaki kullanmadıgınız fazla dünyaları silin.

2-) Gereksiz eklentiler: Sunucunuzda bulunan gereksiz eklentileri silin. Plugin paketinizi gözden geçirin ve gereksiz eklentileri silin.Bazen sadece eylenmek için bi eklenti kurarsınız ve bu eklentileri unutursunuz ancak bu eklentiler arkada hala çalışarak lag yaratmakta ve tps nizin düşmesine neden olmaktadır

3-) Bozuk eklentiler-Skriptler : Plugin paketinizde bozuk ve eski eklentiler kullanmayın bu eklentiler görevlerini tam olarak yerine getiremezler ve sunucunuzun yorulmasına neden olurlar gereksiz eklentileri silin ve eski güncel olmayan ekletilerinizi güncelleyin.

4-) Crackli eklentiler: Crakli eklenti kullanmayın bu tarz eklentilerde birsürü açık ve hata vardır bu hatalar sürekli consol a hata mesajı gönderir ve lag yaratır bu eklentileri kullanmamaya özen gösterin.

5-) Yetersiz ram miktarı: Sunucuzularını kurarken gerekli miktarda ram a sahip oldugunuzu emin olun az ram miktarınız varsa lag olacaktır

6-) Kötü hosting: Hosting iniz makinenize yeterli miktarda işlemci vermesse veya verdikleri makine kalitesiz veya kötü olabilir. Sunuzunuzda sürekli tps düşmesi ve lag oluyorsa hostinginiz ile görüşün çözüm bulamazlarsa hostinginizi degiştirin.

7-) Optimize spigot: Sunucunuzda optimize bir spigot kullanın bu lag ı azaltmanıza ve tps yi yükseltmenize yardımcı olucaktır.
Konuma giderek optimize edebilirsiniz
Rehber - Minecraft Sunucu optimize etme

8 -) Lag azaltan eklentiler:
Sunucunuza lag temizleyen eklentiler kurarak lag ı azaltabilirsiniz önerim clearlagg eklentisidir yerdeki mob ları ve item leri silerek sunucunuzu rahatlatmaktadır


Evet arkadaşlar konumuzun sonuna geldik bu adımları uygulayarak tps nizi yükseltip lag problemindende kurtulabilirsiniz konuyu sürekli güncelleyip yeni bilgiler ekliyecem. Konuyu beğendiyseniz like atıp takibe almayı unutmayın iyi forumlar dilerim.